Fundació Imhotep

Fundació Imhotep

Home Fundació Imhotep

Fundació Imhotep - Creu Blanca

A la Clínica Creu Blanca té la seu la Fundació Imhotep-Creu Blanca. Aquesta fundació es crea el 1995 amb la finalitat de promoure el desenvolupament de centres assistencials i amb la intenció de divulgar, fomentar i ensenyar els coneixements mèdics i sanitaris, promovent la investigació científica.

Organització de seminaris, simposis, cursos de perfeccionament, són altres de les activitats que realitza la Fundació.

Totes les seves activitats es financen a través de les aportacions realitzades pel grup Creu Blanca i altres empreses.

Objectius

La Fundació Creu Blanca, creada amb fins docent-assistencials i de recerca, obre contínuament noves línies de desenvolupament per poder aplicar les últimes novetats de la medicina en benefici dels seus pacients.

En estreta col·laboració amb hospitals universitaris i centres de recerca, es realitzen projectes de R + D, cursos de formació i programes d'especialització.

Projectes

Amb la col·laboració d'importants hospitals de Barcelona, ​​per exemple, l'Hospital de Sant Pau, s'ha perfeccionat la Ressonància Magnètica Cardíaca amb l'únic objectiu de millorar el diagnòstic.

Pel que fa a activitats organitzades per la Fundació, en els últims anys s'han realitzat diferents cursos sobre Imatge Cardíaca, Càpsules Endoscòpiques, Artroscòpia ...

A més, cada dimarts se celebra a l'Auditori de la Clínica Creu Blanca una sessió clínica a on es presenten diferents casos, i on es tracten diversos temes relacionats amb la professió. Aquestes sessions estan obertes a tot el públic.

Imhotep, el gran metge egipci

El nom de la fundació, Imhotep, fa referència al filòsof, metge i arquitecte egipci del tercer mil·lenni aC que va ser deïficat i venerat tant per egipcis com per grecs i romans.

Imhotep és conegut com el fundador de la medicina egípcia. Es creu que ell és l'autor d'un papir descobert per Edwin Smith en 1862. El papir és el document més antic que versa sobre medicina a tot el món sencer. En el papir es descriuen minuciosament malalties, remeis, curacions, observacions anatòmiques, mètodes d'anestèsia, etc. A més, conté les primeres descripcions de sutures cranials, de sutures de la superfície externa del cervell, del líquid cerebroespinal i de les pulsacions intracranials.

A més de ser l'artífex de tot això, va ser pioner en la cirurgia oftalmològica i va inventar una infinitat d'instruments mèdics com ara els fòrceps.

A causa dels seus grans aportacions (a part de metge va ser qui va dissenyar la famosa piràmide escalonada de Sakkara) va ser divinitzat.

La seva fama va traspassar fronteres i els grecs el van anomenar Asclepi, arribant a nosaltres com el déu Esculapi. Sens dubte, ser el primer metge conegut de la història li fa mereixedor de convertir-se en el nom d'una Fundació.