Nosaltres

Nosaltres

Home Nosaltres

Missió

Oferir un servei integral de diagnòstic i tractament mèdic, de forma àgil i sense llistes d'espera, amb tecnologia d'última generació i un tracte personalitzat.

Visió

Crear una empresa que perduri en el temps i sigui l'orgull dels que hi treballen; oferir als nostres pacients atenció mèdica de màxima qualitat i; ser un referent en el sector sanitari.

Valors

Dedicació als nostres pacients. Proposar sempre la millor opció terapèutica. Apostar per les tecnologies d'última generació per garantir diagnòstics precisos i la detecció precoç de malalties.

Els inicis de Creu Blanca

Al 1950 un grup de nous llicenciats encapçalats pel Dr. Gaspar Alomar es van unir per crear un dels primers centres d’atenció mèdica domiciliària. Neix Creu Blanca, Servei d’Assistència Domiciliària. El Dr. Alomar havia acabat els estudis de medicina quan una veïna va a trucar a la seva porta requerint els seus serveis, donat que la seva mare tenia molta febre i era incapaç de localitzar un metge.

El Dr. Alomar es va adonar en aquell moment de la deficiència que es viu en aquest camp: “En aquella època lo normal era fer una trucada al teu metge de capçalera quan algú de la família estava malalt a casa. El problema venia quan el teu metge marxava de vacances i no hi havia cap substitut perquè no hi havia més remei que apropar-se a l’hospital o als dispensaris municipals. Vertaderament, hi havia un gran buit i nosaltres ho vam aprofitar”.

Van ubicar el dispensari a la planta principal d’un dels edificis que ocupen el carrer Pelai.

Al mateix temps es va crear l’Associació de Metges Creu Blanca. Aquesta Associació segueix vigent. Avui en dia més de 130 professionals la integren. Els associats s’han d’acollir a unes normes de conducta, normes deontològiques, que els obliguen a treballar sota certes condicions. El metge que vol ingressar a l’associació ha de superar 3 mesos de proves i ha de ser avalat per tres o quatre doctors de Creu Blanca.


L'expansió

Degut a la incorporació de nous especialistes i nous aparells pel diagnòstic, el centre de Pelai es va quedar petit. Així, al 1981 s’adquireix el local de l’Hotel Residència Còrsega, integrant els equips més avançats en matèria de diagnòstic i creant-se Diagnosis Mèdica. El Dr. Alomar explicava la necessitat d’un diagnòstic precoç: “La nostra preocupació sempre ha estat el diagnòstic. Fer un diagnòstic ràpid és la base d’un tractament eficaç i exitós, si no tens un diagnòstic no pots curar correctament la malaltia”. Segons les seves paraules, Diagnosis Mèdica és una societat formada per professionals de la medicina, que es van unir per disposar de la millor tecnologia mèdica amb tota una sèrie de mitjans que, pel seu elevat cost, són inaccessibles individualment.

Segons el Dr. Alomar, Diagnosis Mèdica pretenia cobrir l’espai buit entre l’assistència primària i la hospitalària, oferint en un sol centre tots els mitjans de diagnòstic per evitar desplaçaments innecessaris, agrupant a uns 100 especialistes. “La sanitat pública disposa de grans mitjans per construir grans instal•lacions, cosa que no tenim els organismes privats, però l’associacionisme entre metges ha portat a formar grups que fan possible la compra d’equips d’alta tecnologia més nous que els de la sanitat pública. En canvi, aquesta última té menys capacitat de renovació dels aparells. Nosaltres hem sigut pioners en la introducció d’equips d’alta tecnologia com els TACs d’alta resolució avançant-nos 5 anys a la sanitat pública i 12 amb la ressonància magnètica.”

Però l’expansió de Creu Blanca segueix endavant i al 1991 es crea el centre Medical Ressonància Magnètica a Sant Joan Despí, erigint-se com el centre de referència de Ressonància Magnètica. “Sempre hem sigut pioners en portar les últimes novetats en radiodiagnòstic. En quant a la ressonància magnètica vam ser una de les primeres institucions europees en tenir-les gràcies a la col•laboració amb Toshiba. Els japonesos necessitaven disposar d’un centre on poder ensenyar els seus equips situat a la zona europea. D’aquesta manera, al centre, es van instal•lar les màquines més modernes del mercat”.

I el desenvolupament de Creu Blanca continua. Al 1993 es crea l’Institut Clínic d’Alta Tecnologia amb Cirurgia Ambulatòria i Hospital de Dia al carrer Montseny 11. Actualment, en aquest centre es troba el Laboratori de Creu Blanca, Teletest Analytica. A més, el centre està especialitzat en revisions laborals. La zona ambulatòria i l’Hospital de dia es van traslladar a la Clínica Creu Blanca una vegada es va inaugurar el nou edifici.

Al 1995 es va tancar el conveni amb la Clínica del Remei per gestionar el departament de Diagnòstic per la Imatge i un conveni per l’ingrés de pacients hospitalaris.

Un any més tard s’inaugura un nou centre a l’Avinguda Josep Tarradellas 104. En un principi, va néixer amb la idea de ser un lloc destinat pel tractament de la dona i el nen.

Tot i que avui en dia, Creu Blanca no disposa de servei de pediatria, a Josep Tarradellas disposem d’un ampli equip de ginecologia. A més, el centre també compta amb servei de rehabilitació i fisioteràpia, servei d’acupuntura, reumatologia i osteopatia.

Al 1998 s’inaugura l’últim dels centres de Creu Blanca, el Palau de la Salut, o el que és el mateix, Clínica Creu Blanca. Una de les raons de la seva adquisició va ser la necessitat de tenir llits: “Mai no ens havia importat extremadament el tractament de les malalties, però en moltes ocasions per a un bon diagnòstic de la malaltia, es requereix de la hospitalització del pacient, així que vam decidir habilitat un petit departament de cirurgia i hospitalització”. A més, la Clínica compta amb una planta dedicada exclussivament al radiodiagnòstic amb les últimes novetats en el camp. Per suposat, en un edifici de 6 plantes i un altre amb 3 hi caben totes les especialitats.

Tot i que el Servei d’Assistència Domiciliària va deixar d’existir, el centre de Pelai continua funcionant. El centre s’ha especialitzat en l’expedició de certificats mèdics. En poc més de 50 anys, Creu Blanca, que va començar amb 3 metges, ha aconseguit reunir una plantilla de 300 professionals repartits en 6 centres a Barcelona i un més a Saragossa (Paracelso Diagnóstico Médico).


El Fundador de Creu Blanca

Al 2013 el Dr. Gaspar Alomar Guinart moria després d'una vida sencera dedicada a l'expansió i consolidació de Creu Blanca. El seu pilar fonamental, amb qui va treballar colze amb colze va ser la seva dona, Conxita Alomar (ambdós a la imatge de l'esquerra).

El Dr. Gaspar Alomar Guinart era descendent d’una llarga saga familiar de metges. De fet, mai se li va passar pel cap dedicar-se a una altra cosa. “Amb 8 anys ja sabia que em dedicaria a la medicina. Abans era molt normal que els fills continuessin els oficis dels pares. Era tot més artesanal. Però, a la vegada, per ser metge s’ha de tenir vocació”, sentencia. Segons diu el Doctor, avui en dia la Seguretat Social ha convertir el metge en un funcionari més: “A la meva època mentre estudiaves la carrera, treballaves en un hospital o en un consultori i a la vegada que anaves guanyant uns diners, adquiries experiència. Passaves més temps treballant que anant a classe. Ara tot és molt diferent. Primer estudies la carrera, després t’he estàs preparant molts anys pel MIR, i si tens sort i treus nota acabaràs fent l’especialitat que vols, però si no aconsegueixes la nota, a què pots aspirar? A la meva època estaves en contacte amb la medicina des del primer moment que començaves a estudiar, i tenies clar a quina especialitat volies dedicar-te des del principi.”

Pel Dr. Alomar un bon metge ha de ser conseller, consultor i amic, i aquestes 3 qualitats s’intenten mantenir a Creu Blanca. “Els metges han de ser consellers, confessors i amics abans que professionals de la medicina. Nosaltres treballem per la societat i hem d’estar oberts a qualsevol persona”. “Una de les nostres obsessions des del principi ha sigut recuperar la figura del metge de capçalera que estava molt a prop del pacient i que exercia un paper important dins de les famílies. S’ha de pensar que en aquella època si una filla del pacient s’anava a casar, aquest demanava consell al seu metge”.

Segons el Dr. Alomar el metge no ha de ser savi, ni famós, simplement ha de se humil i senzill, ha de saber escoltar i observar.

Un dels principis dels facultatius de Creu Blanca és ser “metges de la salut” i no de la malaltia. “La missió del metge no és curar- diu el Dr. Alomar- la missió és prevenir la malaltia”. I si no que s’ho diguin als xinesos. A Xina es paga mensualment una quota al metge, i solament quan estan malalts deixen de pagar, perquè entenen que si cauen malalts la culpa és del metge que no ha fet bé el seu treball.